De 22 beste webhosting bedrijven van 2023

Het zoeken van een geschikte hosting partij voor je website valt nog niet mee aangezien er zoveel bedrijven zijn die hosting oplossingen aanbieden.

Daarnaast zijn er ook enorme verschillen in het soort producten en services die ze aanbieden, zowel in prijs als qua snelheid en schaalbaarheid.

In de webhosting reviews die we voor je gemaakt hebben proberen we steeds twee vragen voor je te beantwoorden:

  • Past de aangeboden webhosting bij jou bedrijf?
  • Hoe je geld kan besparen door de scherpste deals te selecteren met kortingen tot wel 70%?

Wat is de beste webhosting?

De beste webhosting diensten bieden betrouwbare site snelheid, veiligheidskenmerken, uptime, gebruiksgemak en integraties die uw website nodig heeft. Mijn top keuzes zijn Snel.com, Transip, Antagonist, WP Engine, De Heeg, Siteground, Argeweb, Versio, Sohosted en VDX

De meeste hostingbedrijven geven flinke introductiekortingen en maken het makkelijk om aan de slag te gaan. Mijn hosting reviews zullen u de bedrijven laten zien die precies overeenkomen met wat u nodig heeft, terwijl ze u geld besparen in het zoek proces.

Op willekeurige volgorde:

Beste allround webhosting providers


Meest geavanceerde webhosting techniek toegankelijk voor iedereen

transip

Hostingprovider TransIP telt meer dan 100 medewerkers en is er sinds haar oprichting in 2003 van overtuigd dat iedereen zich zelfstandig moet kunnen bewegen in de digitale wereld.

Voorheen kon je bij Transip alleen te recht voor het echte werk: Cloud VPS en dedicated servers. Hun klanten waren vooral professionals en webdevelopers die hoge eisen stellen aan de hardware en veiligheid van de producten die ze afnemen.

Nog steeds is voor de veeleisende gebruiker Transip een absolute must, maar tegenwoordig hebben ze hun kennis en kunde ook ingezet voor meer laagdrempelige producten zoals shared webhosting. Dat ze hier meer op aan het inzetten zijn zie je ook terug aan de sterk verbeterde uitleg pagina’s. Nu kan iedere leek zelf zijn WordPress website via transip installeren dankzij heldere toegelichte instructie. Dat ontbrak vroeger bij Transip toen het zich sec meer op web developers als klant richtte.

Naast hosting hebben ze onder andere het product STACK, wat een online harde schijf is waarop je veilig je bestanden kan opslaan op servers in Nederland.

Met dit product troeven ze een aantal grotere internationale merken af op een aantal functies en in elk geval qua prijs voor het aantal GB opslagruimte die je krijgt!

We vinden Transip op plek 5 op de Emerce top 100 lijst in de categorie hosting. Tevens behalen ze in de ispgids een zeer verdienstelijke score van 93/100 uit een totaal van meer dan 750 beoordelingen.

Bij transip kan je kosteloos gebruik maken van Let’s Encrypt, waarmee je een gratis SSL certificaat kan installeren.

Onlangs heb ik zelf nog een WordPress website bij Transip geïnstalleerd en dit ging erg makkelijk. Toen ik een vraag stelde via een help ticket werd deze binnen enkele uren vriendelijk en behulpzaam beantwoord.

In 2020 heeft webhosters.nl een snelheidstest gedaan bij verschillende hosting bedrijven met een gemiddelde geoptimaliseerde WordPress installatie. Transip behaalde in deze test een zeer verdienstelijke 3e plek.


Best beoordeelde webhoster van 2019

Vimexx is als beste webhoster beoordeeld door webhosters.nl in 2019. Of ze dat dit jaar weten te evenaren moeten we afwachten maar het geeft wel een beeld dat we hier met één de beste allround webhosting providers van Nederland te maken hebben.

Tevens vinden we op ispgids.com een uitzonderlijke score van 98/100 uit meer dan 350 ervaringen (genoeg aantal om een beetje realistisch beeld te scheppen).

Ook een fijne bijkomstigheid in deze CO2 taboe tijden is dat ze enkel gebruik maken van groene stroom.

En last but not least, ondersteuning in het weekend ;-). Je dacht dat dit vanzelfsprekend is tegenwoordig? Ja echt niet dus en zeker niet telefonisch.

Dus voor wie het prettig vind om de telefoon ter hand te nemen om een vraag te kunnen stellen zeker een aanrader om Vimexx even uit te checken.


Zeer betrouwbare en klantvriendelijke hosting provider

Sohosted

SoHosted is in 2004 opgericht, heeft 20 medewerkers in dienst en behoort tot één van de belangrijkste spelers in Nederland. SoHosted staat vooral bekend om haar onderscheidende service en staat op het moment van schrijven op plaats 6 in de onafhankelijke Hosting Top 100 van Nederland.

SoHosted wordt door meer dan 2000 reviews beoordeeld met een 9.4. Er zijn weinig andere hosters die zó goed scoren op klanttevredenheid. SoHosted is in tien jaar tijd gegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de hostingmarkt van Nederland, puur door mond-tot-mond reclame.

Beste webhosting voor kleine bedrijven


Argeweb

Beste MKB aanbieder met beoordeling van 98/100 op ispgids.com en 4,6/5 op webhosters.nl

argeweb

In de Emerce 100 van 2020 vinden we Argeweb terug als één van de beste e-business bedrijven van 2020. De beoordelingen van klanten die we terugvinden op ispgids.com en webhosters.nl zijn meer dan uitstekend.

Argeweb is een middelgrote speler wat vaak en pré. Te groot kan ten koste gaan van klantenservice en te klein kan weer ten koste gaan van betrouwbaarheid en het product aanbod.

Een goede mix aan producten zorgt voor een totale ontlasting voor MKB bedrijven. Argeweb heeft WordPress oplossingen, webwinkel hosting, VPS hosting in meerdere soorten en maten.

Voor bedrijven met personeel bieden ze het hele Microsoft office 365 programma aan voor zowel business als enterprise. Als je gebruik maakt van Outlook en Teams dan helpen ze je graag om alles correct in te stellen. In onze ervaring is het beter om je e-mail hosting niet bij je webhosting bedrijf onder te brengen. Je e-mail kan je overigens wel bij alle hostingen bedrijven instellen maar voor MKB bedrijven is e-mail van zo’n rnom belang dat je die bij een dedicated e-mail oplossing wilt onderbrengen zoals Outlook via Office 365 van Microsoft, Gmail voor bedrijven  of Amazon AWS.

Dan belast je de server bij je hoster ook niet met e-mail data (welke in de loop van tijd flinkt oploopt), maar gebruik je de server echt alleen voor je website.


De HEEG

Meer dan 20 jaar boven een 9 als gemiddelde klantencijfer voor webhosting

deheeg webhosting

” De grootste worden is nooit ons doel geweest. De beste wel.”’Is de slogan die op de website van Deheeg te lezen valt. Het is typisch zo’n slogan waar het glazuur van je tanden direct door aangetast wordt.

Tenzij die slogan daadwerkelijk in het DNA verweven zit en als één van de oudste spelers in de markt hier daadwerkelijk om bekend staat. Enkel dan heeft zo’n slogan betekenis en bij Deheeg.nl kan ik uit eigen ervaring melden dat een uitstekende hosting partij is.

Voor een whizzkid is het overbodig, maar als je zoals de meeste ondernemers vragen hebt dan wil je gewoon dat mensen bereikbaar zijn en je zonder gezucht helpen.

En dit al 20 jaar lang waar maken is wat de heeg doet en dit is gewoon een knappe prestatie. Een keuze waar je nooit een buil aan zal vallen.


Versio

Meer dan 100.000 klanten en support tot 2 uur s’nachts

versio

Het doet in begin even pijn aan de ogen als we de nieuwe kanarie gele huisstijl van Versio voor het eerst aanschouwen. Maar als onze ogen het daglicht weer kunnen verdragen blijkt het toch wel een frisse verandering vergeleken met het 1980 design wat te hiervoor hadden.

Voor betaalbare hosting heeft Versio zich in het afgelopen decennium geworsteld tot één van de grootste spelers van Nederland.

Sinds vorig jaar hebben ze eindelijk ook een telefonische helpdesk in het leven geroepen. Wel heb je hiervoor een premium klant account nodig.

Als één van de weinige aanbieders kan je als je een co.uk domein host deze ook daadwerkelijk op een Engelse server laten draaien. Je ip adres is bevindt zich dan ook in Engeland wat goed voor je SEO is.


Yourhosting

Snelste WordPress hosting met standaard hosting pakket op een .nl domein

yourhosting

Om de snelheid tussen Nederlandse webhosters te vergelijken heeft de vergelijkingssite Webhosters.nl een onderzoek uitgevoerd onder 10 webhosters. Per webhoster is een standaard hostingpakket met een .nl-domeinnaam gebruikt. Vervolgens is hier een kale versie van het populaire WordPress CMS op geïnstalleerd zonder enige vorm van optimalisatie. Yourhosting.nl is hierbij als snelste uit de bus gekomen!

Naast de uitstekende snelheid is Yourhosting terug te vinden in de Emerce 100 lijst in de categorie hosting.

Je kunt bij Yourhosting al voor € 2  per maand terecht voor je webhosting

Beste E-commerce webhosting specialist en top notering in Emerce 100 van 2020

hipex e-commerce webhosting

”Hipex blaast de performance van veeleisende webshops naar ongekende hoogtes.” Valt op de website van Hipex te lezen.

Nu zijn we daar niet direct van onder de indruk, want tenslotte zal iedere hosting partij zichzelf op hun eigen website de hemel in prijzen. Maar wat maakt Hipex dan daadwerkelijk bijzonder?

In het ook springen uiteraard de eervolle vermeldingen in de Emerce 100 en de FD Gazelle. Dit soort vermeldingen krijg je niet zo maar, dat weten we.

Uit de aangeboden oplossingen zie je direct de toegevoegde waarde van een specialist op het gebied van webshops. Zo is er gespecialiseerde webhosting voor Magento, Akeneo, Shopware, Pimcore en Silius.

Naast gespecialiseerde oplossingen zijn het type klanten een goede indicator voor betrouwbaarheid en professionaliteit.  En aangezien Hipex oa ANWB, Brandfield, Verfwinkel.nl, Kees Smit en Siebel tot haar klanten mag rekenen dan weet je genoeg. Hier draaien bedrijven met miljoenen omzetten hun webshops en die verwachten 24/7 pro actieve monitoring en een team dat atlijd klaar staat en mee denkt.

De snelheid van een webshop heeft een bewezen directe invloed op de conversie. Iedere seconde meer laadtijd kost een X percentage klanten. Zeker als het over consumenten producten gaat.

Bij Hipex zit standaard een Google Pagespeed Optimizer ingebouwd waarmee je de hoogste mogelijke snelheid uit je Magento 2 store perst.

Vanaf € 75 ex BTW p/m beginnen de prijzen voor shared oplossingen en voor dedicated oplossingen gaat het richting € 1.000 ex BTW of meer per maand.

Beste VPS hosting

Beste Cloud VPS en managed server hosting provider

snel.com vps hosting

Kunnen jullie me helpen alle DNS verwijzingen in te stellen ondanks dat ik sommige domeinen elders heb geregistreerd? ”Ja hoor” geen probleem als je ons de inlog gegevens geeft.

Kunnen jullie me helpen mijn email adressen per domein op te zetten want ik kom er niet helemaal uit? ”Ja hoor” geen probleem doen we.

Mijn positieve verbazing was groot omdat ik meestal wordt doorverwezen naar één of andere handleiding.

Bij Snel.com werken vakidioten en dat merk je aan alles. Ze leveren niet alleen uitstekende dedicated hosting maar dat ze zelf dedicated aan hosting zijn proef je gewoon meteen vanaf het eerste contact. Vriendelijke en snelle klantenservice, (met mensen die verstand van zaken hebben), en de modernste snelle apparatuur.

Zowel voor Cloud VPS als Managed VPS is dit voor mij de onbetwiste nummer één van Nederland.

Klein budget? Beste aanbieders goedkope webhosting


Beste budget webhosting, wat je qua prijs van de naam verwacht maar qua service hoopt

budgetwebhosting.nl

Meer dan 50.000 klanten en een zeer hoge tevredenheidsscore (4,6 van 5) op Webhoster.nl. Weer zo’n goedkope aanbieder waar de prestaties niet onder leiden jawel, Budget Webhosting!  Sinds 1999 actief en inmiddels werken er zo’n 15 man.

Een leuke optie naast de one click installers van oa wordpress (heeft elk aanbieder tegenwoordig) hebben ze ook een gratis HTML Cursus: Leer zelf een website bouwen in 25 lessen!

Om kosten te besparen wordt vaak de telefonische klantenservice als eerste over boord gegooid maar bij bHosted kunt u nog gewoon de telefoon ter hand nemen zodra u een vraag heeft tijdens kantooruren.

U heeft bij Budget Webhosting al webhosting voor € 1 per maand en dan zit er ook nog eens een gratis SSL certificaat bij. Minimaal 99.99% Uptime gegarandeerd middels SLA

Goedkope webhosting met ruime capaciteit en managed wordpress hosting.

cloud86 webhosting
Waar de meeste de meeste bedrijven alles uitkleden voor een scherpe vanaf prijs bewijst Cloud86 dat er dan nog steeds een volwaardig hosting product overeind kan blijven. Daar waar vaak ingestoken wordt met 2GB opslag en 25GB dataverkeer begin je bij Cloud86 gewoon met 5 GB opslag en 250 GB dataverkeer.

En last but not least mag je 2 domeinen hosten bij het instap pakket, en ook hiermee vormt Cloud86 een positieve uitzondering op de gemiddelde norm.

Dit alles kan je het eerste jaar gebruiken voor €0,98 per maand en dan krijg je er gratis SSL bij.

Daarbij is er ook gewoon een telefonische ondersteuning wat ik in de regel altijd een prettig idee vind. Als je website problemen geeft dan geeft het een vertrouwd gevoel (zeker als beginnende klant), om gewoon even de telefoon ter hand te nemen.

In april 2020 heeft webhosters.nl een snelheidstest gedaan bij verschillende hosting bedrijven met een gemiddelde geoptimaliseerde WordPress installatie. Cloud86 behaalde in deze test een zeer verdienstelijke 2e plek.

Ga je serieus met WordPress aan de slag dan raad ik je aan te gaan voor hun managed WordPress oplossing.

Die kan je via onderstaande link met 50% korting eerste jaar proberen, direct online en zonder opzegtermijn. Doordat het managed is ben je bijvoorbeeld van handmatige WordPress updates verlost.

Neostrada

Goedkope webhosting met ruime doorgroei mogelijkheden

neostrada

Bij Neostrada vindt je goedkope webhosting voor kleine websites maar kan je eenvoudig opschalen naar managed WordPress of Cloud VPS hosting als je business serieuzer wordt.

Het starter pakket begint bij € 2,99 per maand voor 15GB opslag en onbeperkt dataverkeer.

De kracht zit hem vooral in de diversiteit van verschillende oplossingen speciaal ontwikkeld op basis van bekende open source systemen zoals Joomla, WordPress, Magento of Drupal.

Als je zelf een website wilt maken kan je kiezen uit 200 kant en klare designs.

De tarieven van een VPS bij Neostrada beginnen bij €9,95 per maand afhankelijk van het aantal vCPU’s dat wordt gekozen.

Bhosted

Beste budgetwebhosting met uitstekende klantenservice.

Helaas zien we maar al te vaak dat prijs ten koste gaat van kwaliteit als het gaat om budgetwebhosting. Gelukkig zijn er positieve uitzonderingen op deze regel en één daarvan is BHosted welke onder andere door webhosters.nl in 2019 als beste getest is als het gaat om klantenservice

Om kosten te besparen wordt vaak de telefonische klantenservice als eerste over boord gegooid maar bij bHosted kunt u nog gewoon de telefoon ter hand nemen zodra u een vraag heeft tijdens kantooruren.

U heeft bij bHosting al webhosting voor € 1 per maand en dan zit er ook nog eens een gratis SSL certificaat bij.

Beste shared webhosting provider

Antagonist


Eén van de beste webhosters volgens MT100 en Emerce 100.

antagonist.nl webhosting

Meer dan 100.000 aangesloten domeinen is een mijlpaal die alleen bereikt kan worden door klanten die stelselmatig tevreden zijn. Antagonist is één van de bekendere spelers in Nederland en uitermate geschikt voor kleine websites.

De focus op eenvoud en betrouwbaarheid lijkt zijn vruchten af te werpen wat ooit begon als een forum.

Persoonlijk vind ik het gebrek  aan telefonische of chat ondersteuning een minpunt. Maar als klant zijnde  heb ik qua website snelheid en uptime nooit veel klagen gehad.

En gelet op het aantal klanten dat via Antagonist host, hechten grote groepen mensen minder aan die telefonische ondersteuning dan ik. Vandaar dat deze hoster dan ook niet in de top 20 mag ontbreken.


Beste volledig gratis webhosting

000webhost

Beste volledig gratis webhosting en reclamevrij

000webhost

Gratis webhosting? Ja hoor dat bestaat gewoon alleen zijn er maar weinig opties die reclamevrij zijn en betrouwbaar. 000webhost is een goed uitzondering op die regel en je kan hier dan ook gerust terecht voor je website.

Wat krijg je bij dit gratis platform inclusief?

Je website gehost als een subdomein, zoals voorbeeld.000webhostapp.com

10 GB aan bandbreedte en 1 GB aan schijfruimte.

App installer met één klik. Voeg snel meer dan 50 applicaties aan je webruimte toe voor volledige flexibiliteit, waaronder WordPress.

Ondersteuning voor PHP en MySQL.

Als je over technische vaardigheden beschikt, zul je blij zijn met het feit dat 000webhost je vanaf je dashboard toegang geeft tot PHP- en MySQL-databases en ook JavaScript en CSS ondersteunt.

Gratis SSL-beveiliging. Wanneer je website wordt gehost op een subdomein van 000webhost, wordt je automatisch gedekt door het SSL-certificaat. In de adresbalk van je website zal het hangslot voor vertrouwen te zien zijn en garandeert je bezoekers dat alle gegevens, die zij verzenden, gecodeerd en beveiligd zijn

Voor wie geld wil verdienen met een domein is gratis hosting niet echt aan te raden omdat je een stukje functionaliteit misloopt en ook niet op support hoeft te rekenen.

bij 000webhost kan je overigens al voor minder dan een € 1 per maand wel toegang krijgen dat premium features als je opschaalt naar een betaald pakket.


Freehosting

Beste volledig gratis webhosting met een eigen domein

freehosting

Wil je wel je echt je eigen domein naam? In tegenstelling tot veel gratis webhostingproviders, geeft FreeHosting je geen subdomein (bijvoorbeeld freehosting.com/jouwgebruikersnaam).

Je moet de domein naam registratie dus wel betalen maar de hosting is vervolgens gratis.

Bij de gratis webhosting zit inbegrepen 10GB aan schijfruimte, onbeperkte bandbreedte, softaculous auto installer en een e-mail account.

Heb je altijd al een blog willen starten of wil je voor een vereniging een website starten dan kan dit dus gratis!

Voor zakelijk gebruik schiet dit naar mijn menig echt tekort.

Kinsta
Beste hosting voor je Woocommerce webwinkel

kinsta woocommerce hosting

Voor wie zijn eerste omzet met een Woocommerce webwinkel heeft behaald zal vroeg of laat de vraag stellen: is mijn hosting klaar voor groei en zo stabiel als een huis?

Uiteindelijk is je shop software, het gebruikersgemak voor de klant en de snelheid niet iets om op te bezuinigen. Het is het absolute fundament van je onderneming en daarmee wil je niet voor onverwachte verassingen komen te staan.

De mogelijkheden om een shop helemaal naar je eigen hand te zetten is wat Woocommerce zo interessant maakt. Maatwerk bij partijen als Shopify en Lightspeed is vaak niet mogelijk of erg prijzig. Met Woocommerce kan je eigen developer gelijk die tweaks doorvoeren die jij voor je conversie graag wilt zien.

Kinsta is het beste van het beste wat er op Woocommerce en WordPress gebied qua hosting is te krijgen. Zowel qua support (jawel 24 uur per dag Engelstalig en mensen met enorm veel verstand van WordPress) en hardware hebben ze zichzelf als doel gesteld de beste van de wereld te willen zijn.

In april 2020 heeft webhosters.nl een snelheidstest gedaan bij verschillende hosting bedrijven met een gemiddelde geoptimaliseerde WordPress installatie. Kinsta behaalde in deze test de 1e plek en was daarmee de aller snelste.

Beste Magento hosting

Skyberate
Beste hosting voor je Magento webwinkel

skyberate

Magento 2 is voor veel serieuze webwinkels de nummer één open source keuze. Om Magento goed te laten draaien heb je wel goede hosting nodig met krachtige server specificaties.

Minimaal heb je een geheugen nodig van 2GB RAM, PHP 7 of hoger, en PHP Opcahche is ook aan te raden. Als webserver wordt Apache 2.2 of 2.4 met mod_rewrite – Nginx 1.x vaak gebruikt.

Bij Skyberate claimen ze de snelst Magento hosting van Nederland te leveren. En deze claim kunnen we kosteloos zelf testen door gebruik te maken van de 14 dagen gratis op proef.

Meten is weten dus dit is dan ook een uitgelezen kans om de snelheid optimalisatie die Skyberate actief uitvoert om jou server optimaal voor Magento in te zetten aan de tand te voelen.

Beste WordPress hosting

WPengine
Beste premium managed WordPress hosting ter wereld

wpengine managed wordpress hosting

WP Engine is een premium managed hosting bedrijf en wordt door velen als één van de beste ter wereld beschouw.

Ze richten zich vooral op snelheid, veiligheid en schaalbaarheid. Hun Managed hosting is specifiek gebouwd voor WordPress-sites en heeft een hogere prijs. Het is niet alleen de hosting, maar de toegewijde diensten om uw WordPress site live te houden die WP Engine bijzonder maken.

Snelheid van de site is waar WP Engine uitblinkt.

Terwijl andere aanbieders aangepaste servers kunnen bevatten, kunt u nog steeds vastlopen door veel WordPress-plugins te installeren. Maar met WP Engine hebben ze een netwerk van servers met meer agressieve caching dan andere aanbieders. Het is niet toegestaan om andere caching plugins in WordPress te installeren omdat hun caching zo gepersonaliseerd is.

WP Engine zorgt voor dagelijkse back-ups van uw bestanden, zodat u uw gemoedsrust kunt bewaren. Ze hebben ook een betrouwbare klantenservice en high-end aangepaste plannen voor de onderneming. Echter, als uw behoeften niet zo geavanceerd zijn, moet u de voors en tegens afwegen.

Hun opstartplan begint bij €23/maand en omvat 25k bezoeken/maand, 50GB aan bandbreedte, CDN en SSL’s, en robuuste prestatietools. Elk programma wordt geleverd met een content delivery network (CDN) voor snellere laadtijden en staging omgevingen, zodat u dingen kunt uitproberen voordat u live gaat met veranderingen.

Beste internationale hosting

Siteground
Beste internationale hosting provider met klantenservice die 24/7 te bereiken is

siteground webhosting

SiteGround biedt sinds 2014 hosting software aan, en ze zijn trots op de fantastische klantenservice. Ze hadden een klanttevredenheid van 98% in 2018 en reageren binnen enkele seconden op telefoongesprekken, reageren gemiddeld binnen 10 minuten op supporttickets en zijn 24/7 beschikbaar via chat.

Als je geen bezwaar hebt je vragen in het Engels te moeten stellen dan is SiteGround de moeite waard om te proberen.

Naast de directe communicatie mogelijkheden zijn al hun producten en tutorials uitvoerig beschreven in een Wiki, dus vaak komt je zelf al een heel eind.

Een ander voordeel van Siteground is dat ze Cloudflare CDN als standaard optie aanbieden in een gratis en betaalde variant. Hoewel de gratis variant zijn beperkingen heeft levert het toch als snelheidswinst op voor je website. Met name geografische snelheidswinst want CDN is een techniek die het mogelijk maakt de website op meerdere servers te laden verspreid over verschillende landen en continenten. Zo laat je website bijvoorbeeld veel sneller in de VS terwijl je website op een Nederlandse server draait.

Ook standaard inbegrepen is een goed back up systeem van Siteground zelf. Hierdoor heb je geen externe partijen of plugins nodig. Je kan zowel per zelf aan te geven tijdsinterval als handmatig back ups uitvoeren.

Uitstekende uptime: SiteGround heeft enkele van de beste beschikbaarheidscijfers rond (bijna 100%).

Hoge snelheid hosting: Door de hardware die ze gebruiken (bijv. SSD schijven) en de software oplossing (bijv. SG Optimizer en HTTP/2), bieden ze bovengemiddelde snelheden.

Internationale aspiraties? Wanneer je een account bij SiteGround opent, kun je kiezen tussen servers in Amerika, Azië, Australië en Europa (Amsterdam).

Beste dedicated hosting

TRUE

Beste dedicated webhosting voor de echte grote jongens

true hosting

Altijd al willen weten waar de grote jongens hun website hosten? Bij TRUE begint de service voor dedicated hosting waar het voor de meeste partijen ophoudt.

Met klanten als ING, Tweakers, Vakantieveilingen en Moneyou zal je begrijpen dat de hoogte eisen worden gesteld als het gaat om betrouwbaarheid en veiligheid.

En als klap op de vuurpijl zijn ze in 2020 op plaats 1 geëindigd op de Emerce 100 lijst in de categorie hosting.

Voor scherpe kortingsdeals hoef je hier niet aan te kloppen. Toch hebben ze naast dedicated servers ook managed cloud oplossingen die voor MKB bedrijven actief in de e-commerce interessant zijn. Via onderstaande link kom je op de website van TRUE.

Welke verschillende soorten webhosting zijn er?

1. Cloud Hosting

Cloud hosting is een nieuw type hosting dat gebruik maakt van een netwerk van virtuele servers die uw bestanden in de cloud opslaan in plaats van op één server. Dit type hosting is geweldig voor de veiligheid en om DDoS-aanvallen te beperken, omdat meerdere servers en toegangspunten veel moeilijker te hacken zijn dan een enkele server.

Cloud hosting plannen zijn pay-as-you-go – omdat ze virtueel zijn als ze niet in gebruik zijn nemen ze geen middelen in beslag. Een ander voordeel van dit pay-as-you-go model is dat u uw diensten gemakkelijk kunt upgraden over een bepaalde tijd als u een toename van het verkeer verwacht.

Een voordeel van cloudhosting is dat u meer virtuele serverbronnen aan uw website kunt toevoegen naarmate uw verkeer groeit. Deze flexibiliteit stelt u in staat om de bandbreedte te verhogen naarmate uw online bedrijf zich incrementeel uitbreidt.

Als u bijvoorbeeld gebruik maakt van shared hosting en uw server valt uit, dan is uw website helemaal offline.

Echter, met cloud hosting over meerdere servers, zal uw site niet naar uit de lucht gaan als een server uitvalt.

Cloud hosting kost meestal tussen de €50 en €100 per maand.

2. Shared webhosting.

Bij shared webhosting staan meerdere websites live op één server staan. Deze vorm van hosting is een van de meest populaire en goedkope opties die er zijn, dit is tevens dan ook de meest voorkomende vorm van hosting.

Een nadeel van shared hosting is het delen van middelen. Een website op dezelfde server als u het krijgt het verkeer en het overloaden van de server kan ook vertragen op uw site. Een server kan niet onbeperkt websites hosten, het is een van de tragere opties als gevolg van gedeelde middelen.

Dit type van hosting is geweldig voor nieuwe websites die niet teveel schuifruimte innemen of teveel bezoekers hebben.

Aangezien deze hosting op een server met andere websites staat, en u beperkte middelen deelt, kunnen de prestaties eronder lijden. Echter, je moet niet merken veel van een verbetering daling als een nieuwe site.

Shared hosting begint bij € 1 en eindigt bij zo’n € 30 per maand.

3. VPS Hosting.

VPS hosting verwijst naar virtual private servers.

Bij het gebruik van VPS hosting werkt één server als een serie aparte servers. Bij VPS krijgt u een dedicated segment van gedeelde serverbronnen, zodat uw hosting niet wordt beïnvloed door andere sites op uw server. U krijgt dus uw stukje serverruimte, en er zijn minder andere websites die resources delen.

VPS hosting is iets duurder dan shared hosting, maar u krijgt meer middelen en de mogelijkheid om uw website te schalen als uw verkeer groeit. Met andere woorden, u wordt niet gehinderd door trage snelheid als u meer verkeer genereert en uw online business groeit.

Deze hosting kost meestal tussen de € 20 en € 150 per maand.

4. WordPress Hosting.

WordPress biedt zijn hosting aan, en u kunt uw website en domein instellen op WordPress.com. Dit is echter een uitgeklede versie van WordPress, zonder de mogelijkheid om specifieke plugins, thema’s of meer diepgaande instellingen toe te voegen die u nodig heeft om een geweldige website te maken.

WordPress-sites zijn doorgaans sneller dan shared hosting vanwege hun native integraties en deskundige ondersteuningsteams.

WordPress-hosting begint al vanaf € 5 per maand.

5. Dedicated Server Hosting.

Dedicated server hosting is het proces van het leasen van een hele server en het beheren van al uw webhosting zelf.

Als u een belangrijke website heeft voor een grote organisatie, geeft deze hogere kostenoptie u de meeste controle over uw hosting.
Met volledige controle over uw server kunt u zeer complexe programma’s, scripts en applicaties installeren die niet mogelijk zijn met shared hosting. Een nadeel is dat als u niet over de technische kennis beschikt om uw server te beheren en te draaien, u mogelijk tegen problemen aanloopt.

U zult ofwel moeten lijden onder de downtime van uw website of een expert moeten inhuren om uw problemen voor u op te lossen.

Dedicated server hosting begint meestal vanaf zo’n € 100 per maand

6. Reseller webhosting.

Reseller programma’s stellen website bureaus in staat om white-labeled hosting te verkopen aan hun klanten. Als u bijvoorbeeld tien klanten heeft, kunt u een reseller hostingpakket kopen en vervolgens hosting doorverkopen aan uw klanten tegen een maandelijkse vaste prijs.

Bedrijven zoals Versio en Vimexx bieden resellerplannen aan, die meestal een managementpanel, factureringssoftware en geautomatiseerde rapporten bevatten.

De prijs voor reseller hosting ligt rond de € 20-75, afhankelijk van de functies en de bandbreedte.

7. Colocatie Web Hosting.

Wanneer u colocate, huurt u ruimte van datacenters. U moet uw server hardware leveren, en zij zorgen voor veiligheid, koeling, stroom en een internetverbinding. Naast het betalen voor rackspace betaalt u ook voor uw bandbreedtegebruik per maand.

Vanwege de benodigde technische kennis, de mogelijkheid van website downtime als er iets mis gaat en de hoge kosten is colocatie webhosting niet aan te raden voor beginners of kleine bedrijven.

8. E-commerce hosting.

Als u een online winkel beheert, kunt u een willekeurig aantal e-commerce platforms kiezen, zoals Lightspeed en Shopify. Ook wel SaaS webshop software genoemd. SaaS is de afkorting voor ‘Software as a Service’.

Maar u kunt een natuurlijk ook prima zelf een hosting provider kiezen en gebruik maken open source webwinkel software zoals Magento of van WordPress in combinatie met de Woocommerce plugin.

Let er wel op de hostingprovider van uw keuze gespecialiseerde pakketten voor Magento of Woocommerce aanbiedt.

Hier is wat te zoeken bij het kiezen van een e-commerce host:PCI-conforme servers

SSL en beveiliging om transacties af te handelen

Klantendatabases

Lage downtime

Snelle server reactietijden

Veelgestelde vragen over webhosting

Waarvoor wordt webhosting gebruikt?

Webhosting is een dienst die voorziet in gedeelde of dedicated hosting die het meest gebruikt wordt om websites te bouwen. De software kan ook bestanden, e-mailadressen en andere inhoud opslaan en hosten.

Wat is de meest veilige webhosting?

Als u op zoek bent om uw site te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen en potentiële bedreigingen, zijn mijn keuzes voor de beste beveiligde webhosting Transip, Vimexx, De Heeg, Versio, VDX en TRUE. Deze diensten bieden een grote mate van veiligheid en een uitstekende klantenservice.

Wat is het verschil tussen domein registratie en hosting?

Webhosting is een account op een server die websitebestanden op het internet opslaat, terwijl een top-level-domein (TLD) een gehuurd leesbaar woord is (bijvoorbeeld Google.com) dat gebruikers naar een IP-adres stuurt.

Wat is het verschil tussen een server en een host?

Het verschil tussen een server en een host is dat de server een hardwareapparaat is dat bestanden in een netwerk opslaat en beheert en dat een host een serviceprovider is die de technologie levert die nodig is om serverbestanden op een computer te bekijken.

Is WordPress een webhost?

WordPress is een van de beste contentmanagementsystemen ter wereld en stelt gebruikers in staat om online aangepaste websites te maken. U moet echter een aparte webhost hebben om uw eigen aangepaste domeinnaam te gebruiken en uw website te laten draaien.

Hoeveel soorten hosting zijn er?

Er zijn zes hoofdtypen van webhosting, waaronder shared, virtual private server, dedicated, cloud, managed en colocatie.

Kan ik een website hosten zonder domein?

U kunt gebruik maken van een gratis host om een website te maken zonder. Echter, je moet meestal een subdomein te gebruiken op hun servers – dat wil zeggen ³”mywebsitename.wordpress.com³”. Het is een betere keuze om een betaalde provider te kiezen, zodat u uw domein en website volledig kunt beheren.

Kan ik mijn eigen website hosten?

Voor het hosten van uw eigen website moet u een Windows- of Linux-computer gebruiken en HMTL- en CSS-bestanden in een map plaatsen en vervolgens een tool gebruiken om ze online te plaatsen. Ik raad u niet aan om deze route te volgen, omdat er veel beveiligings- en prestatieproblemen zijn.

Wat zijn hostnamen en IP-adressen?

Een hostnaam is een woordlabel dat wordt gebruikt om een apparaat te identificeren dat is verbonden met een computernetwerk op het wereldwijde web. Ze maken deel uit van het DNS-systeem, gescheiden van een hostlabel door een “punt” of een periode. Hostnamen worden verzonden naar Internet Protocol (IP)-adressen, die de numerieke waarde van het apparaat zijn. Deze twee werken samen om alle websites online te bedienen en te beheren.

Wat betekent “localhost”?

“Localhost” is een term die verwijst naar de lokale computer waarop een programma draait. Een lokale computer heeft een IP-adres van 127.0.0.1 – een “loopback”-adres dat informatie terugleidt naar de lokale machine.

Kan Google mijn website hosten?

Google biedt niet direct hostingdiensten aan, maar biedt wel mogelijkheden om een website te onderhouden. U kunt gebruik maken van een derde partij en een link naar een Google-domein. U kunt ook gebruik maken van hun web forwarding functie om verkeer om te leiden naar uw bestaande website.

Wat zijn de kosten van het gebruik van WordPress?

U kunt gebruik maken van WordPress’s .com site voor en het runnen van uw website met een gratis subdomein. Echter, de beste optie om uw eigen site te bezitten is het gebruik van een derde partij webhost tegen een lage prijs van ongeveer €2.95/maand.

Kan ik iemand betalen om mijn hosting te onderhouden?

Elke website heeft routineonderhoud en software-updates nodig. Veel webontwikkelingsbedrijven bieden deze dienst aan website-eigenaren aan. Prijzen variëren op basis van de grootte en de complexiteit van de site, maar meestal variëren van € 30 op de low-end tot € 1000 op de high-end voor grote, aangepaste sites.

Heb ik SiteLock echt nodig?

SiteLock is een cloudgebaseerd beveiligingshulpmiddel dat werkt als een malwarescanner. Er zijn nog veel meer hoogwaardige beveiligingsplugins zoals Wordfence en BulletProof Security. Uiteindelijk heeft u de SiteLock Security up-sell niet nodig en kunt u betere en goedkopere opties vinden.

Is domein privacy de kosten waard?

Als u identiteitsdiefstal wilt voorkomen, dan is domein privacy de moeite waard. Zonder dat kan iedereen uw WHOIS-gegevens opzoeken en al uw gevoelige informatie, zoals uw naam en contactgegevens, zoals uw adres en telefoonnummer, openbaar maken. Als u niet wilt dat die informatie voor iedereen online beschikbaar is, moet u de privacybescherming selecteren wanneer u uw site via een host registreert.

Kunt u uw hosting op elk gewenst moment upgraden?

Ja, bij de meeste hostingdiensten kunt u uw plan op elk moment upgraden. U kunt dit zelf doen in het dashboard of contact opnemen met de support om u te helpen. Ik raad u aan om uw plan vanaf de eerste dag goed te krijgen, zodat u uw plan in de toekomst niet meer hoeft te upgraden.

Hoeveel kost het om een website te hosten voor een jaar?

Om een website te draaien, moet u investeren in hosting en een naam. Aan de lage kant, kan uw naam kosten slechts € 10 per jaar en je zou kunnen krijgen een low-cost plan voor € 2.75 / maand. Deze totale kosten voor het jaar zou € 43. Op de high-end, als je betaalt voor een dure website naam en high-end hosting pakket, kan uw prijs in de duizenden.

Moet ik betalen voor webhosting?

Ja, moet u investeren in uw hosting service als gratis opties zijn zeer beperkt en bieden verminderde diensten. Dit kan onder meer onderbrekingen in de dienstverlening zijn, tenzij u “pay-as-you-go” voor bandbreedte en uptime. Met zo veel goedkope opties, is het van vitaal belang om te investeren in uw website en serieus te nemen.

Is shared hosting veilig?

Gedeelde hosting is niet de meest veilige vorm van hosting, maar kan veilig zijn als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Aangezien u serverruimte deelt met andere websites, kunnen aanvallen op andere sites invloed hebben op uw eigen website. Het is belangrijk om gebruik te maken van beveiligingstools en plugins voor uw site. Als u zich zorgen maakt over problemen, kies dan voor dedicated hosting.

Over schrijver

Plaats een reactie