Beste website software om zelf een website te maken 2023

Het kiezen van de juiste website software valt nog lang niet altijd mee. Er zijn nogal wat aanbieders en de techniek wordt steeds geavanceerder.

Met deze pagina willen we je een handje op weg helpen om website software te kiezen die bij jouw behoefte als ZZP-er of kleine MKB onderneming.

Laten we eens kijken of we de juiste software snel voor je kunnen vinden.

Bij de website software die we beoordelen kijken we uiteraard naar de prijzen, de behulpzaamheid van de klantenservice, de snelheid en SEO ondersteuning, gebruikersgemak en de diverse soorten webhosting en meer.

Waar zullen we nog meer op letten?

 • De beste website software voor zzp-ers en kleine bedrijven.
 • De beste gratis en goedkoopste keuzes.
 • De makkelijkste oplossingen voor als je niet technisch bent.
 • De meest SEO vriendelijke website software.
 • Website software waarmee je een webshop kunt maken.
 • Website software voor creativiteit en fotografie.

Wat is de beste website software om zelf een website te maken?

Het gebruik van een website programma is een snelle en gemakkelijke manier om een aanwezigheid op te bouwen voor uw merk of online bedrijf. Deze tools vereenvoudigen uw sitebeheer door domeinregistratie, hosting en site-ontwerp te combineren in één platform.

Hoewel u wat controle verliest in vergelijking met het afzonderlijk beheren van hosting, kan website software om zelf een website te maken nog steeds een goede optie zijn.

Je vereisten zullen bijvoorbeeld anders zijn, op basis van de functies die je nodig hebt.

Als je een lokaal bedrijf bent kan een eenvoudige website van vijf pagina’s al prima werken. Of als je een persoonlijk merkportfolio opbouwt, is bij webdesign vooral het uiterlijk van de website belangrijk.

Uiteindelijk komt de keuze neer op gebruiksgemak versus controle.

Als je bekend bent met HTML, CSS en JavaScript, kan je een geavanceerder inhoudbeheersysteem (CMS) kiezen en het uiterlijk van je website bepalen. Als je niet al te handig bent met webontwerp en -ontwikkeling, wil je een eenvoudige editor voor slepen en neerzetten gebruiken.

Op willekeurige volgorde

Phoenix

Beste website software om klanten binnen te halen zonder zelf over technische kennis te beschikken.

phoenixsite website software

Als ondernemer wil je snel schakelen wanneer je een idee hebt. Wanneer je daardoor een website bureau in moet schakelen ben je qua tijd en kosten afhankelijk van het bedrijf waar je zaken mee doet.

Succesvolle ondernemers roepen altijd dat je niet ”IN” je bedrijf moet werken maar ”AAN” je bedrijf.

Goed vindbaar zijn in Google, meer klanten zonder dat het teveel tijd en moeite kost dus.

Aangezien Phoenixsite door de IMU (Internet Marketing universiteit) is ontwikkeld zouden zij zichzelf verloochenen wanneer ze een website platform zouden aanbieden dat niet super zoekmachine vriendelijk is.

Dit aandacht hiervoor zie je terug het gebruik van schone code, automatische amp ondersteuning (snel laden op mobiel) en automatische creatie van interne links op pagina’s.

De opbouw van de pagina’s is er vooral op gericht de bezoeker over te halen om toe een gewenste actie te komen. Om deze conversies te bereiken is gekozen voor een vrij minimale en doelgerichte structuur.

Een zogeheten landingspagina bouwer (hiermee kan je dmv drag en drop eenvoudig elementen slepen en pakken) zorgt dat je dit zonder enige technische kennis zelf kan.

Als je een e-mail lijst wil opbouwen, een download wilt triggeren, wanneer je een offerte aanvraag wilt ontvangen of iets direct wilt verkopen. Standaard ingebouwd zijn hiervoor call to action buttons, optin in templates, showcase modules en ga zo maar door.

De prijzen bij phoenixsite beginnen bij € 49 ex BTW per maand bij een jaarabonnement en € 59 ex BTW per maand bij een maandelijks opzegbaar abonnement. Je kunt phoenix gelukkig wel eerst 14 dagen gratis proberen zonder dat je ergens aan vast zit.

Je hebt hiervoor een complete professionele website inclusief hosting, en bent niet meer afhankelijk van een externe web developer. Op vragen wordt keurig binnen één dag gereageerd is onze ervaring.

Als op zoek bent naar meer leads en klanten en het prettig vind om het simpel te houden dan is Phoenix een prima keuze.

Bij bedrijven zie je vaak dat binnenkomen geen probleem is maar opzeggen een hele bevalling. We zijn dan ook aangenaam verrast dat Phoenix op hun site transparant is over stoppen van hun abonnement.

Mocht je toch willen stoppen dan is alle inhoud van je website volledig jouw eigendom. Je kunt het gewoon exporteren en in een andere WordPress website importeren.

WIX

Beste doe het zelf website software voor kleine bedrijven

wix website software

WIX is één van de grootse programma’s om zelf je website te maken wereldwijd met meer dan 100 miljoen gebruikers. Je kunt kiezen uit meer dan 500 kant en klare tenmplates waarmee je in een handomdraai een mooie website tevoorschijn tovert.

De ontwerpen zien er modern uit en bieden geavanceerde functies zoals media gallerijen en responsiviteit zodat alles er op mobiel ook lekker werkt.

Ook kan je online verkopen via WIX met de e-commerce module. Je kan dus ook een webshop aan je website toevoegen. Als je ideal betalingen wilt ontvangen dan kan e gebruik maken van Stripe payments.

Wanneer je echt een webshop wilt starten dan raden we CCVshop of LightspeedHQ aan. Dat zijn aanbieders die specifiek gemaakt zijn daarvoor terwijl het bij WIX een extra functionaliteit is. In de basis is WIX meer een turn key website inclusief hosting en lijkt meer op WordPress.

Het mooie van WIX is dat je geen gedoe hebt met enig onderhoud (zoals bij WordPress wel het geval is) en oneindig de look en feel van je website kan aanpassen.

Voor persoonlijk gebruik heb je al een WIX website voor € 8,50 ex BTW en voor ZZP-ers en ondernemers ligt de prijs op € 12,50 ex BTW.

WordPress

Wie is er niet groot mee geworden? Grootse aanbieder ter wereld.

wordpress website maken

Enkel wanneer je nog nooit een website hebt gemaakt kan de naam WordPress je tot op de dag ontglipt zijn. Maar zelf dan is het vrij moeilijk om nooit van de naam WordPress gehoord te hebben.

Worpdress is namelijk de meest populaire website CMS software ter wereld en er zijn maar liefts 75 miljoen websites online die op WordPress draaien. (waaronder deze)

Het is mogelijk om WordPress te draaien op een zelf gekozen hosting oplossing of om de hosting van WordPress zelf te gebruiken.

Meestal is het gebruikelijk zelf een hosting partij toe zoeken, klik hier om naar een overzicht te gaan van de beste hosting bedrijven.

Met WordPress kan je diverse soorten website maken, zoals een blog of een webshop. Het programma is open source en dus gratis om te installeren.

De meeste Nederlandse hosting aanbieders helpen je om met één klik een WordPress website zelf online te kunnen zetten.

Voor een basic website is dit prima zelf te doen.

Er zijn veel zogeheten plugin aanbieders waarmee je duizenden functies kan toevoegen aan een website. Dit is ook waar het wat tricky wordt. Zonder technische kennis zal je al snel tegen compatibiliet problemen en issues aanlopen als je luk raak plugins gaat installeren.

Om WordPress als bedrijf in te zetten is een developer noodzakelijk die verstand van zaken heeft van CSS, PHP en ftp.

En dat betekent dat in de professionele parktijk WordPress lang niet altijd zo goedkoop is als het op het eerste oog lijkt. Want zowel de premium plugins als het inschakelen van een website bouwer zijn kostbaar.

Laat je niet direct afschrikken door het bovenstaande, WordPress is een geweldige oplossingen om websites te maken. En met kant en klare builders zoals Beaver Builder en Elementor kan iedereen vrij eenvoudig een mooie website tevoorschijn toveren.

Jimdo

Gratis zelf professionele website maken

jimdo gratis zelf website maken

Jimdo stelt je in staat om in slechts 3 minuten een website te maken door vragen te stellen over je bedrijf en je naar de juiste ontwerpkeuzes te leiden.

In plaats van statische sjablonen gebruikt Jimdo flexibele inhoudsblokken die kunnen veranderen op basis van gebruikersgedrag. Als u een klein bedrijf bent, maken ze ook automatisch navigatiemenu’s en pagina’s die bij uw branche passen. Een lokaal restaurant krijgt bijvoorbeeld automatisch een kaartpagina met hun logo, adres, tekstblokken, openingstijden en meer.

Als ik Jimdo in één woord zou moeten samenvatten, zou het automatisering zijn. Automatische SEO synchroniseert uw Google Search Console in drie klikken. Inhoudsblokken bouwen webpagina’s sneller op dan oudere paginabouwers. AI stelt je vragen en maakt een website op basis van jouw specifieke brancheverticaal.

Ze hebben een gratis abonnement beschikbaar met beperkte functies en on-site advertenties. Wanneer je upgradet naar hun € 9 / maand-abonnement, krijg je uw domein het eerste jaar gratis, een volledig advertentievrije site, geavanceerde SEO-functies en analytische rapportage.

Als je stockfoto’s nodig hebt, gebruikt Jimdo AI om je siteafbeeldingen uit hun afbeeldingenbibliotheek samen te stellen, wat erg handig kan zijn. Ze hebben ook eenvoudige integratie van sociale media, navigatiemenu’s en pagina-ontwerpen die bij uw branche passen. Uiteindelijk zou ik zeggen dat de AI vergelijkbaar is met Wix ADI, maar iets beter.

Hier zijn de stappen om een ​​website te maken met Jimdo: Maak een gratis Jimdo-account aan.
Beantwoord een paar vragen en Jimdo verzamelt je bedrijfsinformatie van Facebook en Google.
Kies een kant-en-klaar ontwerp. Jimdo gebruikt foto’s en tekst die je al hebt uit je aanbiedingen en kan meer gepersonaliseerde inhoud bieden.
Breng eventuele laatste wijzigingen en finishing touches aan.
Publiceer uw nieuwe website.
Als je iemand bent die in minder dan 3 minuten een website wil bouwen met de kracht van AI, dan is Jimdo een uitstekende keuze voor jou.

Jouwweb

Gratis website bouwen persoonlijk of € 7,50 ex BTW zakelijk zonder voorkennis

jouwweb

Bij Jouwweb.nl heb je als ondernemer een website voor € 7,50 ex BTW per maand inclusief domein naam en hosting. Met deze zeer scherpe prijs stelling richt Jouwweb zich op klanten die zonder enige kennis zelf een website willen maken.

Inbegrepen in deze hierbij is de webshop functionaliteit, dus je kunt ook fysieke of digitale producten verkopen op je website. Het webshop gedeelte van Jouwweb hebben we al eens besproken in ons artikel over de beste webshops, klik hier om daar meer over te lezen.

jouwweb.nl website maken

En als we eenmaal ingelogd zijn ontdekken we inderdaad al gauw dat de ”builder” zeer eenvoudig te gebruiken is. Kies het element dat je nodig hebt en sleep het zo direct naar de plek waar je het wilt gebuiken binnen de pagina.

Je kan direct je content ook op mobiel bekijken binnen de builder. Dat bespaart een hoop tijd met controleren of de pagina er op je mobiele telefoon ook goed uit ziet.

In de vermeende klimaat crisis waarin we zitten is het zeker een plusje en het vemelden waard dat de hosting servers van Jouwweb gebruik maken van 100% duurzame  energie.

Momenteel loop er een actie waarmee je de eerste drie maanden gratis een Pro abonnement kan aflsluiten. Om het aanbod te bekijken klik je op de onderstaande button.

Strato

Website bouwen zonder voorkennis

strato website bouwen zonder voorkennis

De tv reclame van Strato zal je vast niet ontgaan zijn. Het van origine Duitse bedrijf probeert in rap tempo Europa te veroveren.

En de kant en klaar stategie lijkt behoorlijk goed te werken want naar eigen zeggen hoste ze 1,6 miljoen websites inmiddels.

Voor meer veeleisende behoeften kan je naar de kan en klare sitebuilder oplossing ook gewoon een WordPress website hosten of zelf een VPS server huren.

Om zelf snel een website te maken kan je kiezen uit meer dan 100 templates en zijn er handige koppelingen voor je social media kanalen beschikbaar.

Juist de eenvoud spreekt de gebruikers aan lezen we terug op de beoordelingen van Webhosters.nl. De commentaren zijn over het algemeen zeer positief, zowel over het product als de geboden klantenservice.

Het getuigd van een goede organisatie om kwaliteit niet te laten lijden onder het prijs vechters model.

Wanneer je behoefte hebt aan een simpele en zelf een gratis oplossing dan is Strato een prima keuze.

Een 30 dagen niet goed geld terug garantie is zeer coulant in de software wereld dus vrijblijvend proberen kan lekker op je gemak.

The Huddle

Beste Nederlandse aanbieder voor ledenomgeving website, online cursus en forum

thehuddle.nl lidmaatschap website software

The huddle is op deze pagina een vreemde eend in de bijt. Met deze website software maak je namelijk een specifiek soort website.

Het is namelijk website software waarmee je een online gemeenschap op basis van een lidmaatschap model kunt beginnen. Deze software speelt daarmee een cruciale rol in je bedrijfsconcept.

Omdat deze software zo’n grote rol speelt in je bedrijfsvoering (je runt naast je product tevens een community), moet je hier van te voren goed over nadenken.

Deze software kan commercieel interessant uitpakken en is met name geschikt voor digitale producten zoals een online cursus en e-learning, e-books of een kennisplatform.

De rol van de traditionele klantenservice wordt voor een groot gedeelte overgenomen door je klanten zelf. In de ledenomgeving is namelijk een uitgebreide en handige forum module standaard ingebouwd.

En greep uit de functionaliteiten die The huddle biedt:

In principe kan je Thehuddle als zelfstandige website gebruiken. In de praktijk zien we meestal dat Thehuddle in combinatie met Phoenixsite (van dezelfde makers) gebruikt wordt of met WordPress. De opzet is dan dat Thehuddle op een subdomein geplaatst wordt zodra een klant zich aanmeldt voor een (gratis) product.

Als je een specifieke expertise hebt of een interessant digitaal product dan is het zeker de moeite waard om The huddle eens te bekijken.

Je kan dat geheel vrijblijvend doen dankzij de 14 dagen proefperiode door op de onderstaande button te klikken.

Waarom zou ik mijn website zelf maken met website software?

Het bouwen van uw website kan een hele klus zijn. Van programmeren tot het maken van een marketingplan, je moet met veel zaken tegelijkertijd rekening houden.

Het uitbesteden van het proces aan een web developer kan je echter duizenden euro’s kosten.

Tegenwoordig halen doe het zelf websitebouwers moeilijke gedeelte uit webdesign, zodat je zonder codering een perfecte website voor je bedrijf kunt ontwerpen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een website software om zelf je website te maken:

1. Het vereist geen technische vaardigheden.

Het belangrijkste van deze tools is dat u geen code hoeft te gebruiken je websites te bouwen.

Bij de meeste websitebouwers kun je je eenvoudig bij hen registreren, een account kopen en meteen beginnen met het bouwen van je website.

Neem bijvoorbeeld Wix, een van de grootste bedrijven op de markt:

Het wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke interface en functies zoals een editor voor slepen en neerzetten waarmee je je website kunt bouwen zonder een enkele regel code te hoeven schrijven.

Zonder deze handige applicaties zou je lange codes moeten schrijven om ook maar één webpagina te maken. Nu kan je je webpagina’s maken, bewerken en wijzigen zonder enige technische kennis. Dit is een haalbare optie voor veel minder technisch onderlegde personen.

2. Eenvoudige bestanden opslaan.

Als je besluit om zelf een website te bouwen, moet je meestal de opslag van je computer gebruiken om de webbestanden op te slaan. Cloudopslag is mogelijk, maar de gevallen zijn zeldzaam. Als de computer op het moment dat je dat nodig heeft niet gemakkelijk toegankelijk is, kan je zelfs geen wijzigingen aanbrengen in de webbestanden.

Wanneer je online website software gebruikt, worden de web bestanden opgeslagen op specifieke cloud gebaseerde servers. Hierdoor kun je de web bestanden op elk gewenst moment en vanaf elke locatie openen, bewerken en aanpassen, wat resulteert in een grotere mate van controle.

3. Geen handmatig ontwerp.

Het ontwerpen van een website kan een enorme taak zijn, vooral als je niet esthetisch bent ingesteld. Het vereist ook veel code schrijven en testen, en dat is misschien niet ieders kopje thee.

Websitebouwers hebben daarentegen meestal ingebouwde sjablonen en thema’s. Ze stellen je zelfs in staat om ze aan te passen en aan te passen op een manier die beter bij je doel past.

Bekijk deze sjablonen van Squarespace eens: Website templates van Squarespace
Deze sjablonen bieden een hoge mate van aanpasbaarheid, zodat je een gunstig sjabloon kunt transformeren naar het gewenste uiterlijk, zelfs als je niet het exacte ontwerp krijgt.

4. Het is goedkoop.

Niet iedereen is technisch onderlegd. Als je besluit om je eigen website te bouwen en vervolgens een probleem tegenkomt, heb je geen andere keus dan professionele hulp te zoeken. En dat kan al gauw oplopen tot enkele duizenden euros. Bovendien kunnen ze extra kosten in rekening brengen voor alle aanpassingsopties die je wilt, of voor extra apps die je wilt installeren.

Als het echter om de websitebouwers gaat, krijgt je tal van extra functies en gratis klantenondersteuning.

In feite bieden de meeste websitebouwers je een breed scala aan services, zoals e-mailintegratie, plug-ins, gratis domeinnamen en meer. Zelfs als je voor een dienst moet betalen, zijn de prijzen meestal redelijk en betaalbaar.

Soms kunt je zelfs uw website gratis bouwen (zoals bij Jouwweb), waarbij je alleen betaalt voor geavanceerde functies.

5. Je bespaart tijd.

Het bouwen van een geavanceerde website kan weken of zelfs maanden duren. Het kan ook een langere periode duren als je van plan bent om pagina- en bloginhoud te schrijven nadat je website actief is.

De meeste bedrijven hebben dat soort tijd niet. Vertraging bij het opzetten van een website is niet bevorderlijk voor een zakelijke omgeving.

Hier bieden websitebouwers een groot voordeel. Ze bieden de technologie om uw website letterlijk binnen enkele uren operationeel te hebben.

6. je krijgt extra functionaliteit.

Naast het bouwen van je website biedt een websitebouwer je tal van extra functionaliteiten die bij het exploiteren van een website komen kijken.

Neem bijvoorbeeld Phoenix, momenteel een van de meest populaire websitebouwers op de Nederlandse markt voor ondernemers. Het biedt je een veelvoud aan opties, allemaal gebundeld op hetzelfde platform, zodat je niet een extern bureau hoeft in te schakelen voor hulp.

Het programma is een een volledig blogplatform en biedt eenvoudige sjablonen om je online bedrijfspresentatie van een merk te voorzien en aan te passen.

Er zijn ook veel add-ons die je gratis krijgt als je website software koopt.

Het biedt je een geweldig pakket aan functies, zoals het kiezen van lettertypestijlen en voorinstellingen, interactieve kaarten, mobiele editors, meerdere professionele thema’s, aanpasbare menubalken en nog veel meer.

Het is een uitdaging om deze functies op je eigen website te repliceren. Je moet een website bureau inhuren voor elk klein detail als je niet goed thuis bent in de technische aspecten.

Aan de andere kant zorgt een websitebouwer voor al deze zaken, en meer.

7. Updates en onderhoud.

Het bouwen van een website is het makkelijke gedeelte. Daarna moet je je website onderhouden en deze regelmatig bijwerken.

De  meeste van de platforms voor het maken van je eigen websites hebben een toegewijd team van technische professionals die je kunnen helpen elke keer dat je een probleem tegenkomt. Je krijgt ook de juiste hulp om je website of plug-ins bij te werken die aan die website zijn gekoppeld.

Over welke functionaliteiten moet mijn website software beschikken?

Bij het kiezen van een websitebouwer zijn er bepaalde fundamentele functies die alle goede programma’s zouden moeten hebben.

Er zijn vier hoofdfuncties die alle tools nodig hebben: vooraf gemaakte sjablonen, bewerkers met slepen en neerzetten, mobiel reactievermogen en domeinnamen.

1. Vooraf gemaakte sjablonen.

Bijna elke websitebouwer heeft sjablonen. Sjablonen bepalen hoe je website eruitziet op basis van de lay-out, het kleurenschema, de lettertypekeuzes en andere ontwerpoverwegingen.

Als je bijvoorbeeld een blogger bent, wilt je misschien een blogspecifieke sjabloon waarmee je je blogberichten gemakkelijk kunt markeren. Of als je jezelf in e-commerce bevindt, kan een productgebaseerde sjabloon je product- en categoriepagina’s gemakkelijk indelen.

2. Versleep Editors.

Een andere essentiële functie is de mogelijkheid om een ​​WYSIWYG-editor te gebruiken om door elementen op een pagina te bewegen. Met een editor voor slepen en neerzetten kan je secties op je pagina toevoegen en er doorheen navigeren, waaronder: Tekst
Afbeeldingen
Afstandhouders en verdelers
Navigatiemenu’s
Headers
Voetteksten
Afzonderlijke pagina’s kunnen worden gemaakt en gemanipuleerd met deze bewerkingstools om alle webpagina’s op je site samen te stellen. Dit zijn veelgebruikte platforms voor webbouwers waarmeeje je inhoud gemakkelijk kunt bewerken zonder kennis van codering.

3. Mobiele responsiveness.

Tegenwoordig surfen meer gebruikers op internet op smartphones dan op computers, dus je website moet er op alle apparaten fantastisch uitzien. In feite is 58% van alle websitebezoeken afkomstig van mobiele apparaten.

Alle moderne websitebouwers moeten mobiel-responsieve sjablonen hebben die de elementen van je website aanpassen aan het apparaat waarop ze worden gepresenteerd.

4. Domeinnamen.

Domeinnamen zijn de URL’s die gebruikers in hun webbrowser plaatsen wanneer ze een website willen bezoeken. Een voordeel van het gebruik van een websitebouwer is dat websitehosting en domeinnaamregistratie plaatsvinden binnen hetzelfde platform.

Wanneer je klaar bent om je website te bouwen, kan je een nieuwe domeinnaam kiezen of een domeinnaam die je al bezit doorverwijzen via DNS naar het website software programma van jouw keuze.

Hoe gebruik je een website software programma?

Het bouwen van je eigen website is cruciaal als je een bedrijf online wilt runnen. Maar het kan een moeilijke taak zijn, vooral voor iemand zonder achtergrond in programmeren.
Het inhuren van professionals zou betekenen dat je duizenden euros kwijt bent, wat niet haalbaar is voor een startup.

En dit is waar doe het zelf website software in beeld komt.

De meeste online website software biedt een uitgebreide oplossing voor alles wat met het bouwen van websites te maken heeft, zonder codering en technisch werk. Daarom vertrouwen miljoenen bedrijven hen over de hele wereld.

Website software heeft het gemakkelijker gemaakt om websites te maken, zonder zelfs maar een regel code te schrijven, zodat zelfs een beginneling meteen zijn online bedrijf kan starten.

Hier zullen we bespreken hoe je een website programma moet gebruiken en welke dingen je moet overwegen om een goede keuze te maken die bij je situatie past.

Laten we het uitzoeken:

 1. Kies je website software.

Met tientallen beschikbare website software aanbieders (gratis en betaald), kan het een uitdaging zijn om datgene te kiezen dat perfect aansluit op je vereisten.

Je moet een duidelijk idee hebben van wat je probeert te bereiken en te vertegenwoordigen, en wat je doelen zijn.

Verschillende website software uitproberen en ze uit eerste hand ervaren, is een perfecte manier om de perfecte voor jou te kiezen. Omdat de meeste websitebouwers een freemium-abonnement hebben of een gratis proefperiode aanbieden, wordt het uitproberen eenvoudig.

Hier volgen enkele dingen waarmee je rekening moet houden voordat je een websitebouwer kiest:

Hoe is de klantenservice?

Welke functies biedt het programma?

Hoeveel klanten heeft de aanbieder al?

Wat zijn de maandelijkse kosten?

Is het makkelijk te gebruiken?

 1. Kies een passend prijsplan.

Bekijk alle tarieven van Jouwweb:

Jouwweb tarieven overzicht

Prijsplannen voor Jouwweb-software

Zoals je kunt zien, bieden bieden de tariefplannen verschillende functies en zijn ze geschikt voor verschillende doelen.

Als je bijvoorbeeld van plan bent om producten op je website te verkopen in een webshop, moet je  de “PRO”  versie aanschaffen.

Je moet ervoor zorgen dat je over alle attributen en functies beschikt die je nodig heeft, en uiteindelijk niet extra hoeven betalen voor de functies die je misschien niet nodig heeft.

 1. Kies je domeinnaam.

Je moet een relevante domeinnaam hebben om je doelgroep aan te trekken en aan te spreken.

Het goede nieuws is dat wanneer je een websitebouwer gebruikt, je alleen de naam hoeft te kiezen -je websitebouwer zal waarschijnlijk zelf de registratie afhandelen.

Domeinnamen kunnen een deal voor je maken of breken. Zorg er dus voor dat het is verbonden met wat je met de website wilt doen.

Je kunt deze beste naamgeneratoren uitproberen om een ​​domeinnaam te bedenken die relevant is voor de niche van je website.

 1. Kies een sjabloon voor je website.

Het feit dat websitebouwers vooraf ontworpen sjablonen en websitethema’s aanbieden, is één van de grootste redenen voor hun succes.

Sjablonen zijn aantrekkelijke achtergronden, op basis waarvan je je website kunt maken. Een mooi sjabloon is bedreven in het trekken van de aandacht van een ongeïnteresseerde gebruiker en hen te verleiden om door je website te scrollen en verder te bladeren.

Sjablonen omvatten de werkbalk, menubalk, koppen, eenvoudige bediening door de gebruiker, enzovoort.

Elke websitebouwer biedt een verscheidenheid aan sjablonen om uit te kiezen, en de diversiteit is gemakkelijk overrompeld.

Neem het onderstaande voorbeeld van Jouwweb, dat meer dan 100 sjablonen biedt.

Jouwweb-sjablonen

Het kiezen van de juiste sjabloon is wat telt.

Sjablonen kunnen echter alleen een begin bieden. Het aanpassen, bewerken en op maat maken om aan je doeleinden te voldoen, is aan jouw.

Door website software te slepen en neer te zetten, kunt je met de lay-out spelen, en je ideeën laten stromen zodat je met nieuwe ideeën kunt komen.

Je kunt acties uitvoeren zoals:

De pagina’s optellen of aftrekken

De lettergrootte, kleuren, etc. aanpassen

Het aantal elementen vergroten of verkleinen

Widgets of andere geavanceerde blokken toevoegen

Integratie met apps uit de app store en sociale mediasites

Hoewel het ingewikkeld kan worden, kan de software voor het bouwen van websites al deze situaties meestal voor je oplossen.

Een meerderheid van hen biedt zelfs diepgaande video zelfstudies om je op weg te helpen.

 1. Test achter de schermen.

Dus je hebt het harde werk gedaan en lang gezwoegd. Nu is je website klaar voor gebruik.

Het is echter nog niet klaar om meteen te worden gelanceerd.

Je moet dubbel controleren op kleine fouten of QA-problemen die onbedoeld in je werk zijn geslopen. Dat is iets dat je je niet kunt veroorloven, dus het is beter om dit even goed te controleren.

Hier enkele van de meest voorkomende fouten:

Spelfouten

Grammaticale fouten

Incompatibiliteit met pc en mobiel

Lage SEO-compatibiliteit

Hoge laadtijd van de website

Layout problemen

Als je de bovengenoemde fouten wilt vermijden, is het essentieel om je website te controleren en te evalueren voordat je deze op de markt brengt.

Je kunt ook vragen aan één van je familieleden, of  vrienden om naar je website te kijken en hun mening te laten geven.

Veel websitetools bieden zelfs een intern team om je te helpen en  A / B-tests uit te voeren om te kijken welke versie van je website het beste presteert.

Veelgestelde vragen over website software

Hoeveel kost het om een ​​website te bouwen?

Websitebouwers rekenen doorgaans een maandelijks bedrag en bieden verschillende tariefplannen op basis van de functies die u nodig hebt. Gemiddeld kosten websitebouwers tussen € 3 en € 50 per maand. Ze worden ook geleverd met hosting en bestandsbeheer, maar u moet wel uw eigen domeinnaam kopen.

Als u op zoek bent naar functionaliteit voor e-commerceplatforms, begint dat meestal bij de middenprijs van ongeveer € 20-30 per maand.

Zijn Jouwweb en Jimdo beter dan WordPress?

Zowel Jouwweb en Jimdo alsook WordPress hebben ieder hun eigen sterke en zwakke punten en het kiezen van de ene boven de andere hangt af van je behoeften. Hoewel Jouwweb en Jimdo gemakkelijker te gebruiken zijn en zowel het bouwen als hosten van een website omvatten, vereist WordPress dat je afzonderlijke webhosting neemt. WordPress is ook beter voor SEO, maatwerk en blogfuncties.

Als je een klein bedrijf bent en een eenvoudige website nodig heeft, is Jouwweb uiteindelijk een goede keuze. Als je een complexere website nodig hebt of een blog wilt starten, is WordPress de betere optie.

Hoeveel kost een website maandelijks?

De kosten voor het beheren van een website op maandbasis variëren van € 3 tot € 50 per maand. Je moet rekening houden met de maandelijkse prijzen van je website software en de jaarlijkse kosten van je domeinnaam berekenen.

Een domeinnaam van € 10 per jaar en een Jouwweb-abonnement van € 7,50 per maand komt bijvoorbeeld uit op € 7,83 per maand. Dit houdt geen rekening met services van derden, zoals e-mailmarketing of SEO-tools om je aanwezigheid op het web op te bouwen.

Heeft Google een websitebouwer?

Google heeft een websitebouwer van één pagina die eenvoudigweg “Website” wordt genoemd. Het is gratis te gebruiken en stelt kleine bedrijven in staat om snel een website te bouwen en te beheren op desktop of mobiel. Hoewel de tool gebruiksvriendelijk is, is het zeker niet de beste websitetool om te gebruiken, omdat het geen aangepaste functies, SEO-tools en andere belangrijke items heeft om een ​​website te runnen.

Kan ik een gratis website krijgen voor mijn bedrijf?

Ja, u kunt een gratis website voor uw bedrijf krijgen, maar er zijn enkele beperkingen. Jouwweb heeft bijvoorbeeld een gratis abonnement, maar je krijgt geen eigen aangepaste domeinnaam. Als je een eigen “. NL” -domeinnaam wilt, moet je het domein kopen en een betaald abonnement kiezen.

Samenvattend.

Op deze pagina tref je – onze lijst met de beste websitebouwers voor Nederlandse en Belgische ZZP-ers en kleine bedrijven. Omdat er meer dan 40 opties opties zijn, hebben we lijst tot de allerbeste samengevat, zodat je de optie kunt kiezen die bij jouw bedrijf of online merk past.

Als je in het algemeen op zoek bent naar de beste websitebouwer, raden we  aan om met Jouwweb of Jimdo te beginnen.

Indien je echt doelgericht meer klant wilt binnenhalen met online marketing dan is Ga naar Phoenix het meest geavanceerd.

Als je een webshop nodig hebt om producten online te verkopen, is CCV shop een goede keuze.

Over schrijver

Plaats een reactie