Geld verdienen met NFT handel? De gids om te starten met investeren in NFT’s.

Zijn er nog kansen in 2022 in de NFT markt?

Dit is de NFT markt van 2021 samengevat in een grafiek.

We begonnen begin 2021 met 190.000 wallets met een NFT.

We eindigen eind 2021 met 1.4 miljoen wallets met een NFT.

Volgend jaar rond deze tijd is van spike in de grafiek die je hierboven ziet niks meer te zien omdat we dan kijken naar 50 – 100 miljoen wallets die een NFT holden. 

En dan is 1.4 miljoen slechts 2%.

Er is een mogelijke revolutie gaande van het internet zoals wij dat kennen. We gaan van een twee dimensionale naar een driedemensionale digitale wereld. Het internet wordt een parallele wereld naast de echte wereld waar bedrijven actief zijn, online gaming en digitaal verhandelbare stukken land en goederen de normaalste zaak van de wereld zijn.

Deze wereld wordt de Metaverse genoemd. De potentie is zo groot dat onlangs Facebook zijn naam veranderde in Meta, en hier vol op gaat inzetten.

Wees blij wanneer je dit nu voor het weerst leest, je bent er nog vroeg bij….

De toekomst gaat naar Metaverse.

Een online experience. Een tweede digitale leven.

De slimste mensen ter wereld bundelen al hun energie naar de Metaverse.

Morgan Stanley is een van de grootste investeringsbanken ter wereld en zegt dat de Metaverse het grootste nieuwe investeringsthema is.

Als je kijkt in de crypto space naar gaming tokens…

Dan zie je dat de totale market cap van gaming tokens nu 41 billion is.

Image

1 trillion is 1000 billion.
Investment bankers denken bij de Metaverse aan een 8 trillion oppertunity.
8 trillion is 8000 billion.

We zijn met 41 billion inmiddels 0.53% onderweg naar de potentie….

Let that sink in.

NFT’s hebben het potentieel om gaming voorgoed te veranderen.

Wat is een NFT?

NFT staat voor de afkorting NON FUNGIDIBLE TOKEN. Vrij vertaald staat het dus voor een niet uitwisselbare token.

Niet uitwisselbaar betekent min of meer dat het uniek is en niet kan worden vervangen door iets anders. Een euro is bijvoorbeeld uitwisselbaar – ruil er een voor een andere euro en je hebt precies hetzelfde. Een uniek schilderij is echter niet-uitwisselbaar Als je het voor een ander schilderij zou ruilen, zou je iets heel anders hebben.

De meeste NFT’s maken deel uit van de Ethereum-blockchain. Ethereum is een cryptocurrency, zoals bitcoin of dogecoin, maar de blockchain ondersteunt ook deze NFT’s, die extra informatie opslaan waardoor ze anders werken dan bijvoorbeeld een ETH-munt.

Ook andere blockchains zoals AVAX of Fantom kunnen hun eigen versies van NFT’s implementeren. Hoewel momenteel de meeste bekende NFT’s op het Ethereum netwerk draaien, hoeft dit dus niet zo te zijn.

Waar kan ik NFT’s kopen?

Vorige maand hebben 265.000 mensen een transactie gedaan op de grootste NFT website ter wereld Opensea.io.

Het beursgenoteerde Coinbase heeft aangekondigd om nog in de eerste helft van 2022 met een NFT marktplaats te starten. Maar ook bij exchanges zoals Binance en Kucoin worden NFT’s al langere tijd verhandeld.

Hoe kan ik geld verdienen met de handel in NFT’s?

Door slim in te kopen of te minten van het juiste NFT project kan je geld verdienen.

Wanneer je een NFT Mint dan ontvang je deze rechtstreeks van de makers en ben je de eerste bezitter. Hoe groter het project en hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in de mint, des te groter de kans dat de prijs van een NFT na de mint omhoog gaat.

Vaak wordt echter de mint alleen gegund aan voorkeurs kandidaten. Deze worden dan op een White list geplaatst waardoor enkel deze selecte groep de kans krijgt om de NFT te minten.

Door actief te zijn op social media of in de Discord van een project, en andere mensen door te verwijzen naar het project, maak je de meeste kans om een whitelist plek toegewezen te krijgen.

Naast het minten kan je natuurlijk ook gewoon handelen in NFT’s door bestaande NFT’s te kopen via een marktplaats als Opensea en deze later weer door te verkopen voor een hogere prijs. In het NFT wereldje heet dat het ”flippen” van NFT’s.

Het werkt eigenlijk hetzelfde als aandelen of crypto munten, het is puur een kwestie van vraag en aanbod.

Op Opensea kan je zien hoeveel er van een project wordt verhandeld, hoeveel eigenaren er zijn, hoeveel items er in totaal zijn binnen een project, en wat de minimale prijs is waarvoor je een item binnen het project of de set kunt kopen, ook wel de floor price genoemd.

Hieronder zie je een voorbeeld van deze cijfers het bekende project Lazy Lions, welke je bij ieder project op Opensea vermeldt ziet staan:

Naast vraag en aanbod speelt een ander element een belangrijke factor in de prijs. Dat is namelijk de zeldzaamheid van een plaatje. De makers van NFT sets creëren binnen hun sets gradaties van uniekheid en schaarste.

Op een site als rarityranks.io kan je een indruk krijgen welke items binnen het project het meest zeldzaam zijn.

Zo is zijn er bijvoorbeeld maar 2 items met een jonge welp in het project terwijl alle andere items een ongeveer dezelfde volwassen leeuw bevatten.

Terwijl in dit voorbeeld de floor price van Lazy Lions dus 1.44 ETH is, loop de vraagprijs van een uniek exemplaar zoals de zilveren leeuw, maar liefst op tot 100 ETH!.

Tot slot is kan je naast het proberen de NFT’s actief te verhandelen ook investeren voor de lange termijn in de projecten waarin jij het meeste potentie ziet.

Startende projecten die blijven groeien kunnen uiteindelijk een Blue Chip project worden. Deze Blue Chip projecten zijn de bekendste en grootste projecten binnen de markt.

Hieronder zie je de grootse projecten in de markt bij het schrijven van dit artikel.

De blue chip projecten zijn onder andere Cryptpunks, BoredApe YachtClub, Sanbox’s Lans, World of Women, Cool Cats en Meebits.

Voor een BoredApe betaal je minimaal 90ETh momenteel! (ofwel($296.880,22)!!!)

Kortom het op lange termijn investeren kan dus er lucratief zijn wanneer je het juiste project weet te vinden.

Om winstgevend te leren handelen en te investeren in NFT’s is het belangrijk om jezelf eerst grondig in de materie te verdiepen. Daarnaast raad ik je ook aan om je aan te sluiten bij een community. Daar zitten mensen met veel ervaring je vragen kunt stellen en je kunnen behoeden voor onnodige fouten.

Wil je een kickstart maken met NFT’s dan heb ik een gratis training beschikbaar door te klikken op deze link

De gratis training wordt gegeven door een Nederlander die binnen 6 maanden 1 ETH heeft weten om te zetten in ruim 90 ETH.

Wat zijn de risico’s en de valkuilen waar ik op moet letten?

Waar veel geld in omloop is met weinig toezicht ligt oplichting op de loer. Helaas zijn er tal van malafide projecten die er enkel op uit zijn jou wallet leeg te trekken.

Zo zijn er oplichters die kopieën online zetten van een groot project met soortgelijke plaatjes.

Kijk maar eens wanneer ik op ”Bored” zoek op Opensea:

Het bovenste zoek resultaat is de echte Bored Ape Yacht Club, maar de onderste met dezelfde naam is hartstikke nep!

Het is dus zaak om altijd driedubbel te controleren of een project legitiem is.

Naast dat er bekende projecten en NFT afbeeldingen worden gekopieerd en verkocht zijn er ook nog de Rug Pulls.

Dit zijn in elkaar geflanste projecten die er aantrekkelijk uit zien. Op slimme wijze worden succes elementen nagebootst. Er worden zelfs grafisch specialisten ingezet waarmee de afbeeldingen er echt gaaf uit zien.

Met bots wordt voorgedaan of men veel volgens heeft op Twitter en in de Discord, zodat het lijkt alsof er veel interesse is.

Dit zijn vervelende trucs waar serieus tijd en geld in wordt gestoken dus pas hiervoor op!

Op Discord kan je de server Rugpull Finder vinden. Deze community richt zich op het ontmaskeren van deze scams. Altijd raadzaam jou project even in hun lijst op te zoeken, om te kijken of deze erin voor komt. Zo ja, sla dan het project sowieso over!

Investeren in NFT’s zijn een enorme kans maar onderschat ook zeker de risico’s niet. Hierboven heb ik je al wat voorbeelden gegeven waar je op moet letten.

Maar de beste investering om dit te voorkomen is het volgen van de juiste training door ervaren mensen.

Deze investering kost enkel 10 minuten van je tijd want de training is gratis. Klik hier voor meer info

Jouw eerste NFT binnen 24 uur?

Binnen 24 uur vanaf nu, kun jij:

– Je eerste NFT gekocht hebben
– Je klaar hebben gemaakt voor de toekomst
– Misschien zelfs een succesvolle flip gedaan hebben (heb dit nu al tientallen keren gezien, en ook ervaren)

Deze Crypto Bull Mintte ik voor 0,25 ETH om hem vervolgens 10 dagen later te flippen voor 2,5 ETH!

Geluk? Zeker ook geluk moet je soms hebben.

Geluk kan je ook afdingen. Doordat ik als eerste weet wanneer Mints plaatsvinden, en door het stappenplan door te lopen dat ik geleerd heb in de beste Nederlandse NFT community op Discord.

Jij kunt dit ook bereiken want de NFT markt staat pas aan het begin, de Metaverse staat aan het begin.

In de aankomende 12 – 24 maanden gaat deze markt ontploffen.

Het gaat zorgen voor meer nieuwe internet miljonairs dan welke kans dan ook. 

Als je nu tijdig jezelf wegwijs maakt in deze wereld kun je enorme rijkdom voor jou en je familie / gezin accumuleren.

Alle info vertel ik je in een gratis training die je hier kunt bekijken.

Veelgebruikte termen in de NFT wereld

NFT >> non-fungible token, is een koppeling (een soort eigendom) op een blockchain van een account aan een uniek (niet uitwisselbaar) digitaal item via een smart contract.

Mint >>> NFT minting is het proces waarbij een digitaal bestand wordt omgezet in een crypto-verzamelobject op de Ethereum-blockchain.

Floor price >>> In de NFT-markt is de bodemprijs het laagste bedrag dat u kunt uitgeven om lid te worden van een project (eigen een NFT).

Flippen >>> NFT flippen is een vrije term voor het kopen van NFTs tegen lage kosten en snel te verkopen met winst. 

Blue chip >>> Wanneer mensen de term blue chip NFT gebruiken, bedoelen ze over het algemeen dat het project tot ver in de toekomst een hoge waarde zal behouden.

Airdrop >>> Een airdrop is een distributie van cryptocurrency, tokens of NFT’s die gratis naar een web3-portemonnee-adres worden verzonden als promotie, of als toegevoegde waarde voor deelname aan een ervaring of het kopen van een digitaal activum.

White list >>> In de NFT-wereld betekent whitelisting meestal dat een crypto-portemonnee-adres (d.w.z. een openbaar ETH-adres) vooraf is goedgekeurd voor het slaan van NFT’s op bepaalde data.

Rarity >>> Met rarity wordt de zeldzaamheid van een item binnen een NFT SET.

Over schrijver

Plaats een reactie